Tuesday, April 22, 2008

Daca legea nu ne lasa sa eutanasiem cainii vagabonzi ce putem face?

Bun, legea nr.9/2008 interzice eutanasierea cainilor vagabonzi, desi un avocat inteligent ar putea sa construiasca un caz care sa arate ca legea nu se refera la cainii vagabonzi ci doar la cei detinuti de posesorii de animale.

Cum rezolvam problema?

1) Vedem cine a votat pentru aceasta lege in Parlament si le trimitem telefoane, faxuri, emailuri, pentru a-si motiva acest vot. Facem lobby mai pe romaneste pe langa ei, si vom avea grija sa-i pedepsim la alegerile electorale in cazul in care nu isi modifica pozitia referitoare la eutanasierea cainilor vagabonzi.

2) cainii vagabonzi pot fi eutanasiati in cazul in care sunt intr-un focar de infectie- gen rabie- asa cum s-a incercat la Bacau, dar din pacate n-au avut 'cojones' acolo, si cum s-a reusit la Focsani, unde autoritatile locale din cauza unei vulpi care a avut rabie, au inceput eutanasierea cainilor vagabonzi, in conformitate cu legislatia in vigoare.

3) incepem o campanie de informare la nivel local referitoare la atacurile si mutilarile facute de caini, si organizam proteste atat catre primarii cat si catre asociatiile pro-caini vagabonzi...lumea trebuie educata asupra acestei probleme si a pericolului cainilor vagabonzi...

Astept si alte idei si planuri de actiune de la cei interesati.

No comments: