Tuesday, April 22, 2008

Campanie impotriva cainilor vagabonzi

Acest blog este nascut din dorinta de a aduce la un loc toti romanii care folosesc Internetul si s-au saturat de invadarea spatiului public de catre cainii vagabonzi. Acest blog doreste o reintoarcere la civilizatie, este un strigat in marea masa a blogurilor, pentru o Romanie civilizata, in care sa nu ne fie frica sa mergem pe strada seara, sa nu ne fie frica sa facem jogging sau sa iesim cu bicleta pentru ca ne vor musca cainii, sa exterminam acest fenomen al cainilor vagabonzi care ne omoara si terorizeaza copiii si pe noi.

O solutie trebuie gasita pentru aceasta problema si a ii lasa pe strada nu e o solutie, asa cum cred ca nu e o solutie sa fie bagate sute de mii de euro in fundul lor cand acesti bani ar putea fii folositi pentru oamenii care traiesc in canale sau pentru batranii saraci carora nu le ajunge pensia pentru mancare.

In vara aceasta vor fi alegeri locale. Uniunea Europeana lasa la mana statelor-membre sa reglementeze astfel de probleme referitoare la cainii vagabonzi. Nu exista nici o lege europeana care sa interzica uciderea acestor caini daca asa se considera necesar de catre autoritatile legale. Din pacate legislatia romana interzice eutanasierea cainilor vagabonzi (Legea nr.9/2008).
HAIDETI SA FACEM LOBBY pe langa partide, cu emailuri, telefoane si altele asemenea pentru a ii obliga sa include o solutie pentru cainii vagabonzi in platforma lor electorala. Astept persoane interesate de o astfel de actiune sa-si faca cunoscute opiniile, solutiile, si cum ar trebui sa procedam pentru a schimba ceva mai mult, decat simplele discutii de pe forumuri in care nu facem altceva decat sa ne certam cu cei care sunt pro-caini vagabonzi.

Puteti sa scrieti la adresa de email, sau sa transformam acest blog intr-un meeting room pentru a planifica o astfel de actiune de lobby.

No comments: